Senaryosu tıkır tıkır işledi

Senaryosu tıkır tıkır işledi Senaryosu tıkır tıkır işledi
A- A+
Reklam

Haber&Yorum: Gökhan AYDIN

18 Nisan 1999 Yerel Seçimleri ile dönemin Belediye Başkan Adayı ve aynı zamanda eniştesi olan Yüksel Ceylan’ın elinden tutarak, genç ve kimsenin tanımadığı bir avukatken paraşütle Bolu siyasi sahnesine soktuğu Tanju Özcan, o günden bu güne siyasi yolculuk yaptığı yol arkadaşlarını geride bırakmaya devam ediyor.

Eniştesinin Belediye Başkanı olması ile birlikte siyasette yol almaya başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yüksel Ceylan’ın kontenjanından da 2004 yılında yeniden Belediye Meclis Üyesi olurken, yine eniştesiyle birlikte DSP’den CHP’ye geçmişti.

Eniştesi Yüksel Ceylan’ın yerel seçimleri kaybetmesi sonrası CHP İl Başkanı olması ile birlikte yine enişte kontenjanından CHP Merkez İlçe Başkanlığı koltuğuna oturan Tanju Özcan bununla yetinmeyerek, eniştesinin oturduğu İl Başkanlığı koltuğuna çok kısa bir süre sonra oturmayı başardı.

Ardından 2009 Yerel Seçimlerinde eniştesi Yüksel Ceylan’ın siyasi popülerliği olmasına karşılık İl Başkanı olmasının avantajıyla sürpriz bir şekilde Belediye Başkan Adayı olan Özcan, o güne kadar Bolu CHP tarihinde görülmemiş bir şekilde hem partililer hem de dostları tarafından desteklenmiş ve seçimi de az bir farkla kaybetmişti.

2009 Yerel Seçimlerinde kendisine destek vererek gece gündüz çalışan yol arkadaşlarıyla o seçimlerin ardından yolunu ayıran Özcan, 2011 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olmuş ve yeni yol arkadaşlarıyla zafere ulaşmıştı. 

24, 25, 26 ve 27’nci Dönemlerde yeniden Milletvekili seçilen Tanju Özcan’ın yol arkadaşı olanların bugün ise yanında olmadığı, o isimleri bir şekilde saf dışı etmesi ise Bolu siyasi tarihine not olarak düşmüştü.

Özellikle CHP’nin yükselen değeri Mehtap Mısırlıoğlu’nun ileride Milletvekili koltuğunda kendisini zorlayarak bir isim olacağını fark eden Özcan, Mısırlıoğlu’nun 2014 Yerel Seçimlerinde Bolu Belediye Başkanı Adayı olması için en güçlü destek veren isim olarak gözükmüştü.

Mehtap Mısırlıoğlu Bolu siyasetinde parlayan bir yıldızken Özcan’ın ısrarı ile aday olması ve seçimi kaybetmesi sonrası Bolu siyasi sahnesinden çekilirken, Özcan da 2018 yılında yapılacak Genel Seçimlerdeki en güçlü rakibi böylelikle geride bırakmıştı.

2019 yılında yapılan Yerel Seçimlerde Belediye Başkanı olmasında en büyük desteği aldığı Mansur Şen, Feridun Yılmaz, Asuman Şentürk Tekin ve Rasim Özdemir’i Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirdi.

Bolu’da çok sevilen Mansur Şen ve Feridun Yılmaz ile türlü bahanelerle çok geçmeden yollarını bir şekilde ayıran Özcan son olarak bir sonraki yerel seçimlerle ilgili çalışmalarına başladı.

Tanju Özcan; başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere partideki önemli tüm isimlerle arasının kötü olması nedeniyle desteklediği veya ekibinden hiçbir ismin 14 Mayıs’ta gerçekleşecek Milletvekilliği seçiminde aday gösterilmeyeceğini bilmesine karşılık, yardımcıları Asuman Şentürk Tekin ve Rasim Özdemir’e olan desteği, listelerin açıklandığı bugünlerde daha net anlaşılıyor.

Kendisinin verdiği hiçbir ismin Genel Başkan Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez nezdinde ciddiye alınmayacağı aksine verdiği isimlerin üzerinin çizileceğini bilmesine karşılık Aday adaylığı sürecinde Asuman Şentürk Tekin ve Rasim Özdemir için sık sık Genel Merkeze yaptığı ziyaretler ise Bolu siyasi çevrelerinde samimi bulunmadı.

Belediye Başkanı olduktan sonra birlikte Almanya programları yaptıkları ve o günden 2023 Genel Seçimleri için aralarında ittifak kurulduğu iddia edilen Türker Ateş’in adaylığına kameralar önünde ve sosyal medyada veryansın eden Özcan’ın bu söylemleri de kendisini yakından tanıyanlar için samimi gelmedi.

Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde gösterdiği performansla CHP Teşkilatlarının ve Bolu Halkının desteğini tam olarak almış olan Asuman Şentürk Tekin’in bugün Milletvekili Aday listesine girememesi Tanju Özcan için, 2024 yılında yapılacak Yerel Seçimlerde güçlü bir rakibinin daha yarış dışı kalması anlamına geliyordu.

Tanju Özcan’ın 2024 yılında yapılacak yerel seçimler öncesi yazdığı senaryonun önemli bir ayağını teşkil eden Türker Ateş’in adaylığı ise iki yönden öneme sahip. Teşkilatların ve CHP seçmeninin kabullenmediği Türker Ateş’in seçimi kaybetmesi ya da ciddi oy kaybı durumunda Özcan hem Genel Merkeze; “Bensiz CHP, Bolu’da yok” mesajını net bir şekilde verecek hem de 2024 seçimlerinin tartışmasız Belediye Başkanı adayı olduğunu ilan etmiş olacağı iddia ediliyor.

Tüm bu senaryolar ve iddialar ortamında bugün CHP Bolu 1. Sıra Milletvekili Adayı Türker Ateş’in Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a yaptığı ziyaret, tüm bu iddiaları güçlendirecek görüntülere sahne oldu. 

CHP İl Başkanı başkanlığındaki heyet ile yapılan ziyarette Özcan’ın odada bulunan isimlerden önce Türker Ateş’in elini sıkarak, sarılması ve yüzündeki mutluluk görüntüsü kameralara net bir şekilde yansırken, 2019 yılında ikilinin Almanya’ya yaptıkları ziyarette kavilleştikleri ittifak birlikteliği de bugün mutlu sonla bitmiş oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

2 yorum yapılmış

  • Faruk (1 yıl önce)
    Siyaset böyle bir şey garip olan hiç bir şey yok bunda bundan 20yil önce ilk olarak gömlek değiştirip sonrasında kardeşim dediği parti kurucuları ve siyaset te var olmasını sağlayan yol arkadaşlarından çevresinde hiç kimsenin kalmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da aynı durumda yaptığınız habere göre aynı haberi onun içinde yapabilirmidiniz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ayşe ben (1 yıl önce)Faruk isimli kullanıcı yorumuna
    Faruk Bey çok doğru bir noktaya değinmişsiniz. Mesela bu gazetenin sahibi de Alaaddin bey bolu bel bsk olduğunda belediyenin orta noktasindaydi. Onu da yarı yolda bırakmış gibi olmuşlardı. Sonra hiç belediyeye bile uğramaz olmuştu. Sizlere yolu gosterenleri de yazın
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler